Blog
|
5 mei 2022

Kwaremont goes Italia.

Kwaremont brengt deze zomer een ode aan de grote wielerrondes, fietsen en bier. We maakten 6 limited edition flesjes, ofwel 2 flesjes per grote ronde. Bovendien staan op deze etiketten referenties naar de verschillende landen. Zo heeft ieder limited edition flesje een uniek verhaal te vertellen. Benieuwd? Ontdek hieronder het verhaal achter de roze flesjes.

De ronde van de roze trui – Rubiks Kubus & De Etna

De strijd om de roze trui start vanaf vrijdag 6 mei. We konden dan ook niet anders dan onze eerste limited edition Kwaremont flesjes in het roze steken. Wie triomfeert in de eerste grote ronde van het seizoen?

Grande Partenza in Hongarije

Uitstel is geen afstel: 2 jaar later dan gepland ontvangt Boedapest de Ronde van Italië met open armen. Door de buitenlandse start begint de Giro dan ook een dagje vroeger dan gebruikelijk: op vrijdag 6 mei in plaats van zaterdag 7 mei. Wie Hongarije zegt, denkt onmiddellijk aan het Balatonmeer, maar het land heeft nog een leuker iets dan een gigantisch meer: de Rubiks Kubus. Het meest verkochte ‘speelgoed’ ter wereld werd uitgevonden door de Hongaar Ernö Rubik. Over deze puzzel in de vorm van een kubus heb jij ongetwijfeld al ooit je hoofd gebroken. De kubus terug in de oorspronkelijke staat brengen – met iedere zijde in een bepaald kleur – is makkelijker gezegd dan gedaan.

Eerste pittige hoogtemeters in Italïe

Na 3 etappes trekt de wielerkaravaan door naar het Italiaanse eiland Sicilië, waar de 4e etappe eindigt op de hoogste nog actieve vulkaan van Europa: De Etna. Wist je trouwens dat dit de meest beklommen berg is in de Giro? Dit jaar start de 170 kilometer lange race in Avola en telt deze maar liefst 3.500 hoogtemeters. De slotklim stijgt in 22,8 kilometer met een gemiddelde van 6,6%, niet toevallig ook het gemiddelde stijgingspercentage van de (Oude) Kwaremont. Als dat geen vuur(werk) zal geven!

Genieten van de Giro doe je dankzij een frisse Kwaremont bij de hand. Laat maar komen!