Blog
|
28 juni 2022

Kwaremont trekt de toeristische kaart in Frankrijk

Kwaremont brengt deze zomer een ode aan de grote wielerrondes, fietsen en bier. We maakten 6 limited edition flesjes, ofwel 2 flesjes per grote ronde. Bovendien staan op deze etiketten referenties naar de verschillende landen. Zo heeft ieder limited edition flesje een uniek verhaal te vertellen. Benieuwd? Ontdek hieronder het verhaal achter de gele flesjes.

#TDF – De zeemeermin van Kopenhagen & Maria van Lourdes

De strijd om de gele trui start vanaf vrijdag 1 juli. Logisch dus dat deze limited edition Kwaremont flesjes nu in het geel steken. Wie triomfeert in dé grote ronde van het seizoen?

Grand Départ Kopenhagen Denmark 2022

De Ronde van Frankrijk vertrekt dit jaar met een 3-daagse in Denemarken. Een gepaste startplaats, want fietsen is erg populair in Denemarken. De stad wist ook al meermaals een WK op de weg te organiseren. En ook voor Le Tour is dit niet de eerste keer.  De eerste rit - een individuele tijdrit - doet de renners voorbij het bekende standbeeld van de kleine zeemeermin zoeven. Het kleine bronzen standbeeld refereeert naar het sprookje van Hans Christian Andersen. 

Starten in Lourdes voor zware rit in de Pyreneeën. 

Op de Belgische nationale feestdag vertrekken de renners voor een pittig ritje door de Pyreneeën vanuit Lourdes. De rit brengt de renners over de Aubisque en de streep ligt op de Hautacam. Gegarandeeerd een boeiende rit dus. Kan één van de Belgen verrassen op onze nationale feestdag? Kwaremont koos ervoor om Maria van Lourdes op het etiket af te beelden - de reden waarvoor vele toeristen toch Lourdes aandoen. 

Genieten van de Tour doe je dankzij een frisse Kwaremont bij de hand. Laat maar komen!